La nit dels museus, dissabte 15 de maig de 2021

El COAC participa novament a la Nit dels Museus

Imatge: 
© La Nit dels Museus
Coincidint amb la Setmana d'Arquitectura, el COAC participa per segona vegada a la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva 15a edició i que se celebrarà dissabte 15 de maig.

Durant aquesta nit, diverses institucions culturals de Catalunya obriran les portes amb diverses propostes lúdico-culturals. El COAC ho farà fins a les 21h amb l'exposició Montbau, 1958-1964. Entre Arquitectura i Harmonia.

Montbau,
 1958-1964. Entre Arquitectura i Harmonia
Comissariada des de l’Àrea de Cultura del COAC, repassa les diferents fases de construcció del polígon a través del nombrós material dipositat al nostre Arxiu Històric, fruit de les donacions que al llarg del temps han fet les famílies dels arquitectes autors dels projectes: Xavier Subías, Guillermo Giráldez, Pedro López Íñigo, Josep Soteras, Francesc Bassó, Joaquim Gili, Joaquim Maria Casamor, Antoni Bonet Castellana i Joan Bosch.

A la selecció de plànols i dibuixos dels projectes s’hi sumen les fotografies de l’època realitzades per Oriol Maspons, que aporten una visió contemporània del moment de la construcció del barri. L’exposició mostra també una sèrie d’imatges cedides pel fotògraf Manolo Laguillo, que expressament ha volgut retratar el barri des de diferents punts de vista i aportar una mirada actual al material exposat. La fotògrafa Helena Castro també hi és present amb fotografies de l’església del barri.

La Setmana d'Arquitectura 2021
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la cinquena edició de la Setmana d’Arquitectura, una iniciativa compartida que tindrà lloc en diferents escenaris de Barcelona del 6 al 16 de maig.

Durant aquests dies, la Setmana oferirà un ampli ventall de propostes relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat. Més enllà de les fronteres físiques, disciplinàries i territorials, la Setmana torna amb la voluntat de reflexionar sobre l’entorn construït i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

L'edició d'enguany serà una edició híbrida, amb activitats presencials i en línia, en la qual el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya presenta dues grans propostes al llarg de la Setmana: les Festes d’Arquitectura i Arquitectura a les Aules.

Consulta tots els actes de la Setmana d’Arquitectura en aquest enllaç
 
5/05/2021
Tornar