Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
31 projectes seleccionats als Premis d’Arquitectura de Girona

31 projectes seleccionats als Premis d’Arquitectura de Girona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 14 de febrer de 2014, va finalitzar el termini per participar en els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2014, en la qual s’han presentat un total de 62 propostes, de les quals 31 han estat les seleccionades pel Jurat.

Analitzant les propostes presentades, en aquesta 17a edició, hi ha 36 propostes d’arquitectura, 23 intervencions efímeres i 3 projectes d’intervenció en espais exteriors. Per tipologia ens trobem que en arquitectura s’han presentat habitatges de nova planta, rehabilitacions i equipaments de l’àmbit de l’ensenyament, la salut i l’esport. En relació a les intervencions efímeres aquestes són exposicions, patis de flors dins el Girona, temps de Flors 2013, i projectes del Festival Lluèrnia celebrat a Olot.

En relació als projectes seleccionats, aquests han estat 31 que es reparteixen en 16 projectes d’arquitectura, 13 intervencions efímeres, i 2 d’espais exteriors. Entre aquests, a diferència de l’any anterior, hi ha un augment dels habitatges de nova planta (7) respecte els de rehabilitació (3). Les intervencions efímeres segueixen tenint un paper destacat en aquests premis, sobretot les relacionades amb Girona, temps de Flors i enguany, amb el nou projecte de la ciutat d’Olot: Lluèrnia.

El Jurat dels Premis d’enguany, composat pels arquitectes Manuel Gallego Jorreto actuant com a president, Bàrbara Balanzó Moral i Eduard Callís Freixas com a vocals, i Esteve Corominas Noguera, com a secretari, posa en relleu la qualitat de les obres presentades, especialment les intervencions efímeres. En destaca la seva qualitat que representa un terç de les propostes presentades. Però, sobretot, en valora la qualitat vinculada a la llibertat dels plantejaments, la creativitat de la seva concepció i l’alt nivell de la seva realització.

Des de la Demarcació de Girona, un any més valorem molt positivament el resultat de la convocatòria, pel nombre d'obra presentada i l'àmplia selecció feta pel jurat, que denota, malgrat la desacceleració del sector, una molt bona qualitat de l'arquitectura del nostre entorn. En destaca el treball dels joves professionals en les intervencions efímeres de "Temps de flors" i el "Festival Lluèrnia".

Els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona segueixen essent un referent per als professionals catalans que, any rere any, presenten obra realitzada a la província de Girona. Igual que en edicions anteriors, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona segueixen comptant amb la col·laboració de la Diputació de Girona i “la Caixa” com a patrocinadors principals; i empreses com Ascensors Serra, Arcadi Pla SA, Hermandad Nacional de Arquitectos – HNA, iGuzzini, LB Leopold Bautista SL Bulthaup Girona i Blanes, Hotel Ciutat de Girona, i mitjans de comunicació de la zona.
7/04/2014
Tornar