Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Intercol·legial Tècnica del Vallès

La Delegació del Vallès gaudeix d'una visita guiada a la Casa Vicens d'Antoni Gaudí

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El 25 d’octubre vam gaudir, amb la Intercol·legial Tècnica del Vallès, d’una interessant visita guiada a la Casa Vicens de Barcelona, a càrrec de l’arquitecte rehabilitador de l’obra, David García, i del director de la Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell, Marc Longarón. Volem agrair la seva predisposició i el magnífic guiatge, que ens van permetre conèixer de primera mà detalls del complex procés de restauració i rehabilitació.

La Casa Vicens va ser construïda entre l’any 1883 i 1885 com a casa d’estiueig, projectada per un jove Gaudí de 31 anys per a Manel Vicens i Montaner, corredor de canvi i borsa. Va ser el primer edifici de Gaudí a Barcelona, essent un dels primers exemples de la renovació estètica de l’art i l’arquitectura que va tenir lloc arreu d’Europa a finals del segle XIX, i és considerada una de les primeres obres del Modernisme a Catalunya.

L’any 2005 la Casa Vicens va ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO i al 2017 s’inaugurà com a espai cultural.

El projecte de restauració i rehabilitació va ser fruit d’un treball de recerca realitzat pels arquitectes José Antonio Martínez Lapeña, Elías Torres i David García, i la responsable de museologia del projecte, Marta Antunano.

26/10/2021
Tornar