Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El COAC col·labora en el concurs d’idees per al projecte d’habitatge cooperatiu sènior de Sostre Cívic

El COAC col·labora en el concurs d’idees per al projecte d’habitatge cooperatiu sènior de Sostre Cívic

Imatge: 
© Peris+Toral Arquitectes

Soste Cívic, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes, ha resolt el concurs d'idees iniciat el passat mes d’octubre per elegir l’equip d’arquitectes que elaboraran el projecte arquitectònic de Can 70, el primer habitatge cooperatiu sènior sobre sòl públic de Catalunya.

L’equip guanyador ha estat Peris+Toral Arquitectes. El jurat del concurs ha destacat la seva proposta tipològica arriscada, alhora que racional, que dona resposta a tots els requeriments de les bases aportant el màxim de superfície d’ús i de sensació espaial

El concurs, pas a pas
El COAC ha posat a disposició de Sostre Cívic la seva Borsa de Jurats, per mitjà de la qual el jurat del concurs ha comptat amb la participació de l'arquitecta Neus Lacomba, autora del projecte de 96 Habitatges per a la Tercera Edat Reina Amàlia, guardonat a la Mostra d’Arquitectura Catalana de Barcelona.

Aquest concurs d’idees forma part d’un nou protocol per a l’elecció dels equips d’arquitectura de Sostre Cívic, creat que amb l’objectiu d’aportar transparència, equitat i solvència en la contractació dels nostres proveïdors.

El procés de concurs es va engegar amb la selecció de tres equips d’arquitectura entre les 49 empreses acreditades a la Borsa de proveïdors de Sostre Cívic. Aquesta selecció es va dur a terme a partir d’una sèrie de criteris que s’apliquen automàticament a la Borsa, i que estan principalment relacionats amb l’experiència en arquitectura residencial per a gent gran. Els tres equips seleccionats, Peris+Toral, Pau Vidal i BTA-Marc Trepat, han estat els participants al concurs d’idees fallat el passat 10 de novembre.

Juntament amb l’arquitecta Neus Lacomba, el jurat ha comptat amb la participació d’arquitectes membres de l’equip tècnic i del Consell Rector de la cooperativa, i de dues de les sòcies-usuàries del projecte de Can 70.

Una proposta de baix impacte que aprofita l’espai
Del projecte de Peris-Toral, el jurat ha valorat la seva resposta a l’entorn urbà en el tractament de les façanes, i sobretot dels testers, així com el plantejament tipològic i d’agrupació dels habitatges. En aquest sentit va destacar l’aprofitament espaial i de la superfície efectiva per la socialització al voltant del nucli de comunicació en totes les plantes.

Can 70
El projecte de Can 70 va néixer el 2015, quan un grup de socis i sòcies d'entre 55 i 70 anys va unir-se amb l’objectiu d’engegar un projecte d’habitatge cooperatiu sènior a Barcelona. Set anys després, el maig de 2021, l’Ajuntament de Barcelona va assignar 12 solars i edificis municipals a rehabilitar perquè diferents entitats d’habitatge social i cooperatives d’habitatge impulsin la construcció de més de 370 pisos. Dos d’aquests solars seran per fer realitat el projecte de Can 70.

Un cop s’hagi formalitat la cessió del sòl i concretat el projecte, es preveu que les obres puguin començar a finals de 2022. Can 70 es convertirà així en el primer habitatge cooperatiu sènior de Barcelona i el primer sobre sòl públic de Catalunya i l’estat.

16/11/2021
Tornar