Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
trobada espais que eduquen per tothom

Tret de sortida a la iniciativa ‘Espais que eduquen, patis per a tothom’

Imatge: 
© COAC Lleida

Tret de sortida a la iniciativa ‘Espais que eduquen, patis per a tothom’ amb tots els centres educatius lleidatans que redissenyaran els seus patis i les entitats impulsores

Les diferents administracions i entitats han presentat als representants de les comunitats educatives el pla de formació, que s’inicia aquest mes d’octubre, i els recursos que les diferents administracions implicades posaran a disposició del projecte

La Demarcació de Lleida del COAC ha acollit avui, 7 d’octubre, una sessió amb tots els agents implicats en la primera edició de “Espais que eduquen, patis per a tothom”. Les entitats impulsores han compartit i conversat sobre el projecte i s’ha fet la presentació de la iniciativa davant una representació de les comunitats educatives dels tres centres de Lleida que hi participaran: l’Escola Francesco Tonucci, l’Escola Joan XXIII i l’Escola Pràctiques II). S’ha detallat el pla de formació i els recursos que les diferents administracions implicades posaran a disposició del projecte.

En la trobada hi han intervingut l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el coordinador de Serveis Educatius i Formació Permanent del Departament d'Educació a Lleida, Carles Vernet; la degana de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL), Maria-Pau Cornadó; el vocal de Cultura de la Demarcació de Lleida del COAC, Ramon Llobera, i Olga Clop i Rosa Prats de Llavors de Vincle. El projecte sorgeix de la necessitat sentida i compartida de “repensar” els patis escolars i adequar-los a les necessitats i voluntats de tots els agents que comparteixen aquest espai.

Així doncs, l’Escola Francesco Tonucci, l’Escola Joan XXIII i l’Escola Pràctiques II redissenyaran els seus patis al llarg d’aquest curs amb intencionalitat educativa. Aquest procés s’inicia amb un programa formatiu de 30 hores per centre conduït per dues persones formadores per a cada centre, una de perfil més pedagògic (15 hores) i l’altra de perfil tècnic relacionat amb l’arquitectura (15 hores), que els acompanyaran en el procés d’aprenentatge. Les sessions formatives comencen aquest mes d’octubre i finalitzaran el mes de juny. En les darreres sessions es dissenyarà el procés d’implementació dels canvis.

Paral·lelament, es crearà i s’oferirà una sèrie de “llavors de coneixement” (píndoles), amb un total de 20 hores per centre, sobre diferents temes que poden ser d’interès i que serviran per enriquir aquest procés de formació i aprenentatge . Aquestes “llavors” formaran part d’una “bossa de recursos” que romandrà oberta, s’anirà omplint i estarà a la disposició de tots els centres.

L’objectiu és promoure un projecte educatiu professional, interdisciplinari i col·laboratiu que impulsi la reflexió i l’acció al voltant dels patis escolars en els centres educatius. Es pretén que el propi centre pugui crear autònomament el seu propi projecte al voltant dels espais escolars democràticament, a partir de la participació de tota la comunitat educativa implicada i amb el suport i acompanyament de professionals, de manera que l’espai sigui alhora l’objecte d’estudi i el producte, generant pel camí processos participatius i educatius rics.

Descarregueu el tríptic informatiu

8/10/2021
Tornar