Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
L'avantprojecte de la Llei de Qualitat de l'Arquitectura arriba al Consell de Ministres per passar a audiència pública

L'avantprojecte de la Llei de Qualitat de l'Arquitectura arriba al Consell de Ministres per passar a audiència pública

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'avantprojecte de Llei de Qualitat de l'Arquitectura ha arribat al Consell de Ministres per passar ara el tràmit d'audiència pública. La futura norma estableix l'interès general de l'arquitectura per millorar la qualitat de vida de les persones, seguint el precedent de la Llei d'Arquitectura catalana aprovada el 2017. El CSCAE ha tingut un paper rellevant en l'impuls d'aquesta Llei, promoguda pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La necessitat d'un marc jurídic que garanteixi la defensa i la promoció de la qualitat de l'arquitectura i de l'entorn edificat s'ha fet encara més evident com a conseqüència de l'experiència viscuda amb la pandèmia de COVID-19. En aquest sentit, la futura Llei constata l'impacte directe que té el disseny de l'entorn construït en el dia a dia de les persones i, en conseqüència, planteja el reconeixement de l'arquitectura com un bé d'interès general i el deure dels poders públics de fomentar-la i difondre-la.

Amb aquesta Llei s'intensificaran els esforços per millorar el coneixement de l'arquitectura i del disseny urbanístic, i es fomentarà una major sensibilització i formació dels promotors i de la ciutadania respecte a la cultura arquitectònica. Per a això, la futura norma inclou dos nous òrgans: la Casa de l'Arquitectura i el Consell de Qualitat de l'Arquitectura. Igualment, l'avantprojecte estableix el marc jurídic necessari per potenciar la qualitat arquitectònica i la sostenibilitat en els procediments de contractació pública.

S'ha habilitat el tràmit d'audiència i informació pública al web del Ministeri amb l'objectiu d'aconseguir l'opinió de la ciutadania.

Descarrega l'avantprojecte de Llei de Qualitat de l'Arquitectura.

Fons Next Generation
La futura Llei de Qualitat de l'Arquitectura es configura com un instrument legislatiu que pot ajudar a consolidar el nou model de transició energètica, ecològica i d'evolució social impulsat pels fons europeus Next Generation. A més de conformar aquest marc, la Llei contempla algunes mesures necessàries per a la correcta implementació de la Component 2 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

La Llei d'Arquitectura Catalana com a precedent
Com a precedent d'aquesta iniciativa normativa estatal es troba la Llei d'Arquitectura catalana, aprovada pel Parlament el 28 de juny de 2017. Es tracta del primer text legislatiu de l'Estat d'aquest tipus i el segon d'Europa, després de la llei que va aprovar França l'any 2016.
28/10/2021
Tornar