Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Els frisos de Picasso a la seu de Barcelona del COAC

En marxa la restauració dels frisos de Picasso de la seu del COAC a Barcelona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El COAC ha iniciat la restauració dels frisos de Pablo Picasso, element emblemàtic i distintiu de la seva seu a Barcelona, amb la voluntat de reparar-ne els danys soferts pel pas del temps i mantenir així el seu valor patrimonial.

Tècnics experts s’encarreguen de rehabilitar els frisos de formigó, tant per la seva cara exterior com per la interior. A banda de la brutícia acumulada al llarg dels anys per l'ús i la contaminació, hi ha un problema de corrosió en l'estructura metàl·lica interior que ha provocat fissures superficials. L'objectiu de la intervenció és, doncs, netejar-ne la superfície i restaurar les zones lesionades, d'una banda, i aturar el procés de corrosió de l’estructura metàl·lica mitjançant un sistema de protecció catòdica, de l'altra.

Recupera l'entrevista de Catalunya Ràdio a Joan Ramon Rosell, responsable de la restauració dels frisos, on explica tots els detalls de la rehabilitació.

Un patrimoni únic
El 1960, Pablo Picasso va dissenyar l’esgrafiat dels frisos interiors i exteriors de la seu de Barcelona del COAC, obra de l’arquitecte Xavier Busquets. Inspirant-se en la cultura mediterrània, l’artista va plasmar als esgrafiats elements propis de la cultura popular catalana, com els gegants, les sardanes o els Tres Tombs. A partir dels dibuixos de Picasso, l’artista noruec Carl Nesjar va procedir al gravat esgrafiat sobre formigó.

Els esgrafiats i l’arquitectura de Busquets doten d’una singularitat única l’edifici de plaça Nova ja que els dos elements no es poden entendre per separat.

La restauració dels frisos s’està fent en el marc de les obres de renovació de l’edifici barceloní, que es transformaran en la seu a Barcelona del nou Centre Obert d’Arquitectura, fent-los més accessibles i oberts a la ciutadania.
29/10/2021
Tornar