Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
El COAC i la Fundació Banc Sabadell signen un conveni per a la restauració dels frisos de Picasso de la seu de Plaça Nova

El COAC i la Fundació Banc Sabadell signen un conveni per a la restauració dels frisos de Picasso de la seu de Plaça Nova

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La degana del COAC, Assumpció Puig, i el president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins, han signat un conveni de col·laboració en virtut del qual la Fundació participarà en la restauració dels frisos de Picasso que envolten la seu del COAC a la plaça Nova de Barcelona. Així mateix, la Fundació també col·laborarà en l’exposició que està organitzant el COAC per a l’any 2023 amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso. 

Durant l’acte de signatura, Assumpció Puig ha destacat el “gran valor patrimonial d’aquests frisos i el privilegi que puguin mostrar-se obertament a la ciutadania”. Per aquest motiu, ha remarcat “la responsabilitat que tenim com arquitectes de donar exemple i tenir cura dels nostres edificis. Els esgrafiats de Picasso, junt amb l’arquitectura de Xavier Busquets, doten la seu del COAC d’una singularitat única, i tenim el deure de vetllar per la seva conservació”.

En aquesta línia, Miquel Molins ha posat èmfasi en el fet que “recuperar el patrimoni és també tenir cura de la nostra història, i ens satisfà molt poder contribuir amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per rehabilitar una obra tan emblemàtica i representativa de la seu del COAC i del centre de Barcelona”.

Restauració d’un element patrimonial
El pas dels anys i l’exposició exterior dels frisos que envolten la seu del COAC a la plaça Nova –creats el 1962 amb motiu de la construcció de l’edifici– ha provocat danys a un element emblemàtic i distintiu d'aquest edifici.

Amb la voluntat de reparar-ne els danys, l’any 2021, en el marc del Pla Patrimonial que està duent a terme el COAC per renovar i actualitzar els seus edificis –patrimoni de les ciutats on estan ubicats–, es va iniciar la seva restauració.

La signatura del conveni amb la Fundació Banc Sabadell dona un nou impuls a la rehabilitació d’un element cultural de gran valor per a la ciutat de Barcelona, i ajudarà a crear sinergies entre ambdues entitats per a la cura i difusió del valor patrimonial dels nostres edificis i maximitzar així la contribució a la societat.

La rehabilitació dels frisos forma part del projecte de remodelació dels espais públics de la seu de plaça Nova per acollir el Centre Obert d’Arquitectura.

Col·laboració en una exposició per a l’Any Picasso
En el marc de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso (1881-1973), la Fundació Banc Sabadell col·laborarà en l’exposició que està organitzant el COAC per posar de nou en valor aquesta obra d’art, recuperant la història i la metodologia aplicada l’any 1962 per a la seva execució enfrontant-la amb la seva rehabilitació 60 anys després amb les tecnologies del s. XXI.
21/03/2022
Tornar