Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Reunió de constitució de la Taula de Diàleg de les Energies Renovables

El COAC, entre la cinquantena d’agents socials que formen la Taula de Diàleg Social de les energies renovables

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya és un dels 50 agents socials que el passat 1 de març van constituir la Taula de Diàleg Social de les energies renovables amb el departament d’Acció Climàtic, Alimentació i Agenda Rural del govern de Catalunya.

La degana del COAC, Assumpció Puig, va assistir a l’acte de constitució del nou òrgan, que es va celebrar al Palau de Pedralbes amb la presència de la consellera del departament d’Acció Climàtic, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Impulsar les energies renovables a Catalunya
El nou òrgan tindrà com a funció identificar i analitzar mesures de compensació entre els territoris rurals i les zones urbanes densament poblades en què no es pugui garantir assolir el 50% de la seva demanda elèctrica amb generació elèctrica renovable de proximitat en l’horitzó de l’any 2030. Així doncs, s’ocuparà de definir mecanismes que, per una banda, coresponsabilitzin les zones urbanes densament poblades en la instal·lació d’energies renovables i, per l’altra, que contribueixin a millorar el benestar i el nivell de vida dels territoris rurals. D’aquesta manera, també es pretén incentivar que les grans àrees urbanes del país maximitzin les polítiques locals d’implantació d’energies renovables, i que compensin aquells territoris excedentaris en la generació d’electricitat d’origen renovable per l’esforç d’acollir instal·lacions eòliques o fotovoltaiques per sobre de les seves necessitats.

A més a més, donada la seva representativitat, la Taula també farà les funcions de taula de participació de la Llei de Transició Energètica.

2/03/2022
Tornar