Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
representants del COAC i del Consell d'innovació pedagògica

El COAC signa un conveni amb el Consell d'Innovació Pedagògica per apropar l'arquitectura als centres educatius

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona

El programa educatiu del COAC ha estat l’escollit, junt amb sis propostes educatives més (Biohabita, Kids&Cat, MODIBand, Junior Report, Explora360 i Photographic Social Vision), d’entre un total de 40 candidatures, que optaven a obtenir el segell de qualitat educativa pel Consell d’Innovació pedagògica.

El COAC ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell d'Innovació Pedagògica (CIP), agent que forma part de l'Institut Municipal d'Educació (IMEB) per promoure la creació d'una comunitat educadora que contribueixi a la construcció d'una ciutadania lliure, responsable i solidària. Justament amb Biohabita i Junior Report, dues de les altres entitats signants, el COAC Catalunya també té establerta una col·laboració, en el cas de Junior Report per oferir material didàctic a escoles de secundària.

En virtut del conveni, el Consell d’Innovació Pedagògica es compromet a donar suport i fer difusió del projecte educatiu del COAC ArquiEscola. El programa té per objectiu apropar l’arquitectura a les escoles de primària i secundària a través d’una sèrie de propostes educatives que busquen estimular la creativitat; incorporar l'arquitectura en els diferents àmbits competencials que l'afecten; treballar per projectes significatius; i donar suport a les transformacions pedagògiques adaptades als nous espais d'aprenentatge.

Una de les propostes que neix sota el marc de l’ArquiEscola és Arquitectura a les Aules i consisteix en la conceptualització i l’organització de tallers impartits per arquitectes als col·legis coincidint
amb la Setmana d’Arquitectura, celebració anual que té lloc Barcelona.Aquesta activitat ja va rebre, en el seu moment, el segell de qualitat del Consell d'Innovació Pedagògica (CIP). A més, forma part del portal PAE (Programa d'Activitats Acadèmiques), on apareixen les propostes que consulten els centres educatius per a programar les sortides o tallers del curs.

L’acte de signatura de conveni va tenir lloc a l’Ajuntament de Barcelona i va comptar amb l’assistència del regidor d’Educació, Pau Gonzalez; la presidenta de la Demarcació de Barcelona, Sandra Bestraten; i la directora general de COAC, Sònia Oliveras, entre d’altres.

 

14/10/2021
Tornar