Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Presentació dels Ajuts a la Rehabilitació d'habitatges 2021 a Barcelona

Presentació dels ajuts a la Rehabilitació d'habitatges 2021 a Barcelona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Avui s'han presentat al COAC els Ajuts a la rehabilitació d'habitatges 2021 del Consorci d'Habitatge de Barcelona, amb les aportacions de l’Ajuntament i la Generalitat.

El COAC, amb l’objectiu d’afavorir la rehabilitació del parc d’habitatges construït, ha participat amb l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació, l’Observatori Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica i altres col·legis professionals -com són el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Tècnics de Barcelona- per fixar els objectius i condicions de la convocatòria.

Així, la suma d’esforços per millorar el parc d’habitatges de la ciutat de Barcelona s’ha traduït en una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació amb una inversió de 36,97 milions d’euros. Aquesta convocatòria prioritza les rehabilitacions en clau d’emergència climàtica, aspecte que serà imprescindible per optar als fons europeus Next Generation que arribaran en les convocatòries dels pròxims anys

Les subvencions incorporen criteris de millora de patologies estructurals, habitabilitat i salubritat, buscant la reducció de la demanda energètica dels edificis que, d’acord amb la tipologia i nombre d’intervencions, pot ser d’entre el 10% en rehabilitacions parcials i fins al 25% i 30% en les renovacions integrals. A l’espera de conèixer la concreció de les exigències dels fons Next Generation en matèria de rehabilitació i reducció de la demanda energètica, les rehabilitacions que contemplin una reducció del 30% podrien ser susceptibles de finançar-se amb els fons europeus.

Alhora, la convocatòria incorpora ajuts específics per a famílies i comunitats en situació de vulnerabilitat, amb programes com el de finques d’alta complexitat del Pla de barris de Barcelona, i els de regeneració urbana iniciats els darrers anys als barris del Besòs i de Canyelles. També incorpora dins de les línies d’ajuts recursos destinats a millorar l’accessibilitat d’habitatges de persones amb mobilitat reduïda.

Podeu trobar els detalls de cada una de les línies d'ajuda al web de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació.

Tan aviat s'obrin les convocatòries, us n'informarem pels canals habituals.

13/10/2021
Tornar