Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Acte inaugural de l'exposició “1416-1417. La Catedral de Girona, una o tres naus?”

Imatge: 
© Catedral de Girona
La Demarcació de Girona del COAC us convida a la inauguració de l'exposició "1416-1417. La Catedral de Girona, una o tres naus?", que tindrà lloc el pròxim divendres 3 de març, a les 19 h. Presentaran l'acte el doctor Joan Molina i Figueras, professor d’història de l’art medieval a la Universitat de Girona, i el doctor Pere Freixas, historiador especialista en art medieval.

1416-1417. La Catedral de Girona, una o tres naus?
La Demarcació de Girona del COAC participa en els actes organitzats en motiu dels 600 anys de la Nau Gòtica de la Catedral de Girona, amb una exposició que a través de la transcripció de fragments de l’acta “1416-1417 Segona consulta de mestres d’obra i decisió per continuar a una sola nau”, explica la consulta que des del Capítol es va fer a un grup de dotze arquitectes catalans i francesos que van donar la seva opinió per a la resolució de l’ampliació de la Catedral de Girona, amb una única nau o amb tres naus.

La mostra s’introdueix amb un text del doctor i professor d’art medieval Joan Molina, il·lustrat amb els plànols de Catedral de Girona, i conté 12 plafons amb les respostes dels arquitectes i mestres d’obra consultats, 7 de les quals a favor d’ampliar la Catedral amb tres naus i 5 a favor de la nau única.

També s’exposa per primera vegada el pergamí original “1416-1417 Segona consulta de mestres d’obra i decisió per continuar a una sola nau”, que es conserva a l’Arxiu Capitular de Girona, i el “Llibre del notari Pere Despont de 1386-1387”, conservat a l’Arxiu Històric de Girona, que conté informació sobre la primera consulta que hi va haver trenta anys abans.

Amb la col·laboració de:
     
Versió per a imprimirPDF version