pagina arxiu adlan

L'Arxiu Històric digitalitza el fons ADLAN

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'exposició a la Fundació Miró "Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936)", l'Arxiu Històric del COAC, a banda de col·laborar amb el préstec de 28 documents per a l'exposició, ha digitalitzat tota la documentació del grup ADLAN i ha catalogat cada peça a la base de dades.


D'aquesta manera, amb la catalogació i digitalització dels documents, s’aconsegueix mostrar de forma permanent l’activitat d’aquest grup artístic. Per veure la documentació, podeu consultar la base de dades en línia de l'Arxiu Històric.

I si voleu visitar l'exposició a la Fundació Miró, ho podeu fer fins al 5 de setembre.

El fons ADLAN
ADLAN (Amics de l'Art Nou) va ser un grup fundat l'any 1932, entre d'altres per Josep Lluís Sert, que va saber catalitzar els moviments d'avantguarda artística del país, tot fent nombroses activitats com les d'en Calder o exposicions de Picasso, Miró, Hans Arp, Man Ray i d'altres.

També van ser coorganitzadors del famós número especial de la revista "D'Ací i d'Allà" de 1934 on es plasmava les darreres tendències de l'art contemporani, l'arquitectura una més.

La documentació d’ADLAN va arribar l’any 2009 a l’Arxiu Històric del COAC conjuntament amb el fons professional de l’arquitecte Sixte Illesas, cedit pel seu fill també arquitecte Albert Illescas. El fons està conformat per 30 expedients en els quals es visualitza la gestió i activitat efímera d’aquest grup que va desaparèixer el 1936 com a conseqüència de la Guerra Civil espanyola.

19/07/2021
Tornar