Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Casa Serra Garrotxa

La Delegació Garrotxa- Ripollès del COAC es trasllada a la Casa Serra

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Aquesta tardor, la Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) es traslladarà a la Casa Serra d'Olot, l’emblemàtic bloc racionalista projectat per l’arquitecte Bartomeu Agustí i Vergés entre els anys 1931 i 1933. La nova seu estarà ubicada a la planta baixa del número 13 de l’avinguda Onze de Setembre (xamfrà amb el carrer Proa), fet que permetrà una relació més directe amb el ciutadà i una millor visibilitat.
 

La voluntat de canviar a una nova seu apareix el març del 2017, coincidint amb la participació del col·lectiu d’arquitectes de la Garrotxa i el Ripollès en la redacció del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot. En aquell moment, va sorgir la idea de traslladar la seu col·legial a una planta baixa, en un local situat al centre de la ciutat, de manera que permetés apostar per la reactivació del nucli antic, passant així de les paraules als fets. 

23 anys a la ciutat d'Olot
L’any 1997, el COAC va obrir la Delegació Garrotxa-Ripollès a la Casa Artigas d’Olot, obra de l’arquitecte Esteve Pujol. La seu estava ubicada al primer pis en un espai amb funcions d’oficina administrativa on fer trobades col·legials i conferències de petit format i que durant 23 anys ha permès créixer el col·lectiu d’arquitectes i l’entitat, i ser presents dins la societat olotina.

Amb el trasllat a la planta baixa de la Casa Serra s’obre una nova etapa. La Casa Serra, coneguda popularment com la casa dels nassos, compleix amb la ubicació i situació a peu de carrer, premisses que s’havia marcat el col·lectiu i, alhora, permet apostar per la rehabilitació i pel patrimoni arquitectònic. En aquesta nova seu, el COAC fa valdre l’arquitectura racionalista de l’edifici, que amb la seva planta diàfana permet tenir un espai polivalent on organitzar trobades, jornades de treball, exposicions, conferències, entre altres activitats, i continuar amb els projectes que duu a terme la Delegació: la participació en el PIAM del Nucli Antic i el de Sant Miquel d’Olot; la col·laboració amb Lluèrnia, el Festival del foc i de la llum; i les accions amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Aquest espai també permetrà iniciar nous projectes que s’estan treballant des de fa mesos com són les trobades amb estudiants d’arquitectura; la col·laboració amb el món educatiu; la col·laboració amb entitats i la difusió de l’arquitectura i de la professió d’arquitecte.

15/09/2020
Tornar