Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Sessió "Team Ten Farwest" al COAC

El proper 1 de juny, la sala d'actes del COAC, acull la sessió preparatòria de l'anomenat Team Ten Farwest. Revisió crítica del Moviment Modern a la Península Ibérica, 1953-1981.

Team Ten Farwest proposa debatre els processos de recepció i assimilació de les idees del Team 10 a través de la revisió crítica del Moviment Modern a la Península Ibèrica. Amb aquest objectiu s'organitzarà un congrés internacional a Porto, el 2019, any en què es compleixen 60 anys de l'últim CIAM (Otterlo, 1959). Abans d'aquest congrés s'han planificat dues trobades preparatòries: a Guimarães, el passat desembre de 2017, dirigit a investigadors portuguesos, i ara, a Barcelona, dirigit a investigadors espanyols.

A la trobada de Barcelona es presentaran diverses perspectives de recerca, amb l'objectiu de constituir una sèrie de panells temàtics sobre la influència del Team 10 a Espanya i superar els esquemes clàssics de la historiografia vigent: des dels protagonistes als projectes, de la pedagogia a la recerca, de l'habitatge al turisme, de la imatge a la seva representació, o bé des de la crítica fins a la divulgació. La presentació del llibre Jaap Bakema and the Open Society (Idea Books 2018) a càrrec del seu autor, Dirk van den Heuvel, conclou la sessió plenària.

Les jornades d’investigació s’obren un dia abans amb la projecció del film BLOW-UP (Michelangelo Antonioni, 1966) a l’ETSAB, i es tanquen amb les visites organitzades al Barri Gaudí (Reus, 1968) obra de Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill i al Poblado Hifrensa (Hospitalet de l’Infant, 1967) de Antoni Bonet Castellana.

Consulta el programa de la sessió.

La trobada a Barcelona, l'organitzen conjuntament el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB - UPC i l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, ETSAV - UPC.

Recupera les sessions de matí i tarda de la trobada:


Versió per a imprimirPDF version