Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Escalant la rehabilitació: el salt a la rehabilitació massiva

Imatge: 
Barcelona Regional
En el marc de les Setmanes d'Arquitectura 2024, Barcelona Regional, el COAC, l'Ajuntament de Barcelona i l'Observatori Metropolità de l'Habitatge coorganitzen les jornades "Escalant la rehabilitació: el salt a la rehabilitació massiva", que tindran lloc el 17 i 18 de juny a Ca l'Alier.

#DescarbonitzantArquitectura

L'objectiu és aportar una mirada transversal des de l’escala metropolitana fins a l’edifici per demostrar com les solucions concretes es poden escalar per tal d'assolir la rehabilitació massiva que es contempla en el marc de la Missió de les 100 ciutats.

"Escalant la rehabilitació" comptarà amb Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, que participarà en la sessió "Col·laboració público-privada. Aliances imprescindibles per escalar massivament les obres de rehabilitació" (18 de juny a les 12.05 h).

A més de les dues jornades, el 18 de juny a la tarda es farà un itinerari per l’àrea de conservació i rehabilitació del sud-oest del Besòs amb una visita als prototips del repte Regeneració Urbana situats al Campus Diagonal-Besòs de la UPC.

L'entrada és lliure però cal inscripció prèvia.

PROGRAMA:

17 de juny
Regeneració urbana, rehabilitació, arquitectura i salut

16.30 h 
Benvinguda institucional. Laia Bonet, primera tinenta d'alcaldia.

16.45 h Sessió 1. Presentació: "L'enfocament de la regeneració urbana a la ciutat de Barcelona”. David Martínez, Gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona.

17.05 h Sessió 2. Keynote: “Rehabilitació, habitatge i salut”. Carme Borrell, Gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

17.25 h Sessió 3. Keynote: “Innovació urbana i innovació en la construcció”. Michael Donaldson, Director de BIT Habitat.

17.45 h Sessió 4. Taula rodona: “L’objectiu de descarbonització al nostre territori. Agenda 2030 i Missió 100 ciutats amb els agents municipals” Intervenen: Maria Buhigas, Arquitecta en Cap de l'Ajuntament de Barcelona; Ramon Canal, Director del Gabinet Tècnic de Programació; Gerard Capó, Gerent de l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona; Gloria Viladrich, Gerentat de l'Institut Municipal d'Urbanisme. Modera: Àlex Montes, Director general de Foment de Ciutat.

19.00 h  Tancament i copa de cava 

18 de juny
Com accelerem la rehabilitació? Escales i instruments

09.30 h Benvinguda institucional. Michael Donaldson, Director de BIT Habitat

09.40 h Sessió 5: “Què fan les ciutats? Intervenen: Joseba Aranzabal, arquitecte i arquitecte tècnic del Ayuntamiento de Vitoria-Gasteiz; Enric Cremades, Cap de departament de Regeneració Urbana de l'IMU; Modera: Eduard Cabré, relacions internacionals de l'IMHAB.

10.20 h Sessió 6: “Com accelerem la rehabilitació dels edificis d’habitatge?” Intervenen: ITEC, Ignacio de la Puerta, Director general de Planificació territorial i regeneració urbana d'Euskadi. Modera: Albert Cuchí, professor del Departament de Construccions arquitectòniques de la UPC ETSAV i president AUS.

11.00 h  Pausa cafè

11.20 h Sessió 7: “Com avaluem? Dades i monitorització de la rehabilitació en les tres escales (área metropolitana, ciutat i barri)”. Intervenen: Mª Jesús Calvo, Cap de Departament d'Estadística i Difusió de dades de l'OMD; Mireia Sender i Aleix Arcarons, de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona; Jose Lao, Cap de Qualitat de l'aire i Eficiència Energètica de BR. Modera: Jordi Mas, consultor.

12.05 h Sessió 8: “Col·laboració público-privada. Aliances imprescindibles per escalar massivament les obres de rehabilitació” Intervenen: Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC; Lorenzo Vinyes, president del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida; Celestí Ventura, president del Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona; Josep Martínez, president  del Gremi de constructors. Modera: Anna M. Font, directora del Programa dels Fons Europeus de l'IMHAB.

13.15 h Conclusions i tancament. Bàrbara Pons, directora general de Barcelona Regional.

Itinerari

16.30 h. Punt de trobada: Oficina de Regeneració Urbana del Besòs i el Maresme. Centre Cívic del Besòs i el Maresme (Rambla Prim, 87)

Versió per a imprimirPDF version