Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Ecumenòpolis: De la Rambla per veure, a la Rambla per viure

Imatge: 
© Fotograma invertir de 'Port Trade Portrait' David Batlle CC By NcSa
El divendres 24 de febrer tindrà lloc la propera sessió de l'Ecumenòpolis, l'espai de reflexió audiovisual del COAC

De la Rambla per veure, a la Rambla per viure
planteja un debat obert sobre la “veïnificació” d’aquest espai, punta de l’iceberg de la Barcelona turística i de l’especulació. 

- Quin és el diagnòstic doctora? 
- És vostè addicta al turisme, senyora Barcelona.
- Ah... i és greu? 
- Pot ser-ho si no hi posem remei perquè s’està quedant sense defenses veïnals 
- I quin és el remei? 

En un context de ciutat addicta al turisme, parlar de la Rambla és parlar d’un dels lloc de màxima visibilitat del desequilibri entre la vida turística i la veïnal. Aquest espai, escenari en el passat d’altres lluites i transgressions, és actualment la punta d’un iceberg on les inèrcies del capitalisme financer i el turisme global ofeguen el dret a la ciutat dels seus veïns i veïnes. Aspectes com l’ús de l’espai públic, l’habitatge digne i assequible o el descans i la convivència són drets cada cop més amenaçats, especialment als barris amb més atractiu pel visitant i l’especulació. I a la zona zero d’aquest context es troba la cosmopolita Rambla, tan cosmo com sempre i menys polita, menys ciutadana que mai. Altres barris miren cap a ella conscients que són els següents a la llista. En aquest context de situació límit sorgeixen moviments veïnals que s’organitzen per contrarestar la taxidèrmia urbana i amb lemes com “No ens faran fora” o “Ocupem la Rambla” es resisteixen a perdre física i mentalment aquest símbol. Però el símbol alhora és molt concret, real i necessita d’accions i decisions tan reals i concretes. Com repensar la ciutat en clau veïnal? Com potenciar la vida local en un context de globalitat demolidora?  Quin model de ciutat volem construir?

Serà un debat introduït i moderat per Andreu Meixide que comptarà amb la presència de membres de l’ABTS Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i la intervenció de tothom qui vulgui del públic. 

Vegeu el programa del cicle.


Col·labora: 

     
Veure el vídeo:
Versió per a imprimirPDF version