Així mateix, els signants emplacem el govern de Pedro Sánchez a impulsar “mesures econòmiques suficients per superar les pèrdues que es produeixin com a resultat de la paralització de l’activitat per força major”, amb l’objectiu final de “mantenir els llocs de treball i recuperar l'activitat de les empreses” i poder, així, contribuir en la recuperació de l’economia del país. En la mateixa línia, també demanem que s’apliqui “a les empreses i als treballadors i treballadores del sector, els mateixos beneficis dels altres sectors contemplats en el RD 463/2020, tant si són assalariats com autònoms”.
En la situació d’emergència sanitària en què es troba el país pel COVID-19, i en el context d’estat d’alarma, els agents de l’edificació de Girona ens veiem obligats a reclamar accions “en defensa de la salut i la seguretat dels nostres col·lectius, així com de la resta de persones que treballen en el sector de la construcció i de la indústria en general”. Considerem que la crisi “segueix fora de control” i que “cal un pas més i aplicar noves mesures extraordinàries i urgents perquè les actuals són insuficients”.
La prevenció i protecció contra el COVID-19 a les obres no estan garantides
La paralització de l’activitat de la construcció respon, doncs, a la necessitat de “respectar les normes de protecció per evitar contagis i la propagació de la malaltia”, amb recomanacions com “mantenir la distancia mínima de seguretat entre les persones i l’obigació de circular per les vies i espais públics de forma individual".
Entenem que les mesures sol·licitades són indispensables per garantir la salut de les persones i han de servir per reprendre l’activitat d’un sector que ha demostrat ser vital per l’economia nacional.
Llegiu la carta sencera [2].
Links:
[1] http://coac.arquitectes.cat/en/node/21537
[2] http://coac.arquitectes.cat/ca/system/files/users/169/comunicado_conjunto_de_los_agentes_de_la_edificacion_de_girona_f.pdf
[3] http://coac.arquitectes.cat/en/javascript%3Ahistory.back%281%29