Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Presentació dels concursos de projectes de l’AMB i enquesta d'opinió

Presentació dels concursos de projectes de l’AMB i enquesta d'opinió

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 18 de novembre la Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'AMB va presentar al COAC els concursos de projectes d'obra pública que es llançaran durant el proper semestre. La presentació va anar a càrrec d'Albert Gassull, director de Serveis de l'Espai Públic, i Ramon Torra, gerent de l'AMB, amb la participació de Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, i Sergi Saurí, vocal de la Junta del Col·legi d’Enginyers de Camins.

En la primera part de la presentació es va fer una reflexió sobre la visió que l'AMB té de l'espai públic, especialment en la situació actual d'emergència climàtica. També es va explicar com és la metodologia i flux de treball de la Direcció de Serveis de l'Espai Públic, amb l'ús del model BIM en els projectes i les obres, i el protocol de sostenibilitat. En la segona part de la presentació, es van indicar les línies que apliquen el Pla d'inversions de l'AMB i el Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA).

Durant el període 2020-2024, l'AMB destinarà 20 M€ per contractar professionals per fer projectes i assistències tècniques. En els concursos que es llençaran ara, la previsió és contractar la redacció d'aproximadament 186 projectes i documents tècnics durant els propers 6 mesos, tot destinant 6,65 M€ per pagar-ne els honoraris. Concretament, es destinaran a honoraris dels professionals més de 3 M€ per 83 projectes de reurbanització i espais verds. 2,7 M€ per 35 projectes d'equipaments i 650.000 euros per 68 projectes i documents tècnics d'infraestructures de serveis i instal·lacions.

També es faran concursos temàtics (refugis climàtics, camins forestals i agrícoles, pacificacions d'espais urbans, pèrgoles fotovoltaiques i mobilitat sostenible: carrils bicicleta i d'accessibilitat a parades de bus), especialment dirigits als més joves del col·lectiu professional.

Les diverses licitacions es presentaran a través del perfil del contractant de l'AMB. També se'n farà difusió a les xarxes socials de l'AMB i a la pàgina de concursos del COAC.

Vídeo de l'acte
Si us vau perdre la jornada, podeu recuperar-ne el vídeo al canal de Youtube del COAC.

Enquesta d'opinió
Durant la sessió es va fer una enquesta, que romandrà oberta fins al 3 de desembre, perquè els professionals puguin fer aportacions per ajudar a millorar el procediment d'accés a les diferents licitacions previstes. Us convidem a participar-hi!

23/11/2021
Tornar