Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Dos projectes catalans, entre els guanyadors dels primers Premis de la Nova Bauhaus Europea

Imatge: 
La Comissió Europea ha anunciat els projectes guanyadors dels Premis de la Nova Bauhaus Europea i les Estrelles Emergents de la Nova Bauhaus Europea, que tenen per objectiu reconèixer les bones pràctiques, els projectes i conceptes que representen els valors de la Nova Bauhaus Europea: sostenibilitat, estètica i inclusió.

Entre els 20 projectes guardonats, en trobem dos catalans: APROP Ciutat Vella -en la categoria Solucions de vida modulars, adaptables i mòbils- i El terrat d'en Xifré: jardí silvestre flotant -premiat en la categoria de Patrimoni cultural conservat i transformat.

La cerimònia d'entrega s'ha celebrat a Brussel·les, en la qual la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha ressaltat el valor dels projectes en tant que representen "una gran esperança en la lluita contra el canvi climàtic i en la defensa del Pacte verd europeu". Així mateix, la cimissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, ha assegurat que "els guadrons serviran d'inspiració per a altres persones per crear, innovar i difondre uns millors condicions de vida per a tota la població".

APROP Ciutat Vella
El projecte és obra de l'equip format per Straddle3 + Eulia Arkitektura + Yaiza Terré estudi d'arquitectura, que han dut a terme el primer edifici del programa Allotjaments Provisionals de Proximitat (APROP), promogut per l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d'equipaments residencials que permeten el reallotjament temporal del veïnat que ha patit algun desallotjament.

L'ús de contenidors marítims industrials reciclats permet que aquests edificis modulars redueixin la petjada ecològica. Així, s'evita el malbaratament energètic i l'emissió de casos d'efecte hivernacle i, alhora, el fet de ser desmuntables, transportables i adaptables a altres emplaçaments redueix la despesa energètica i els residus generats durant el procés d'enderroc.

El terrat d'en Xifré: jardí silvestre flotant
El projecte, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona i dut a terme per l'estudi MataAlta, contempla un espai verd de 1.500 m2  a la coberta que connecta sis edificis entre els barris del Born i Ciutat Vella. L'espai compta amb jardí salvatge, petits pantans, bancs d'obra, horts urbans, zones d'esbarjo i terrasses accessibles al veïnat. Està previst que incorpori un sistema de recollida d'aigües pluvials que generi electricitat amb plaques fotovoltaiques i zona de compostatge.

Més projectes catalans entre els finalistes
No han obtingut guardó però sí que han quedat entre els finalistes dos projectes més catalans: NEST -una façana ecològica que es fabricaria mitjançant tècniques sostenibles d'impressió 3D de ceràmica /argila- ha quedat finalista en la categoria "Solucions per a la co-evolució del medi construit i la natura"; i Espais per reconectar els ciutadans amb la ciutat -implementació d'un Toolkit per crear i replicar esdeveniments sistèmics amb impacte ambiental reduït- ha estat finalista en la categoria "Mobilització de la cultura, arts i comunitats".

Per a més informació, consulteu el web dels premis
17/09/2021
Tornar